27 noviembre 2009

OmmWriter, un processador de textos diferent

OmmWriter és un processador de textos atípic. En la seva pàgina web anuncien que és un processador que aconsegueix que no et distreguis amb els elements superflus amb que la tecnologia d'avui en dia ens ofereix.
Crec que ho han aconseguit. La interfície és molt simple, essent aquesta només un fons gairebé blanc, amb un detall de dos arbres a sota la dreta, i una caixa que el que et permet és... escriure!
No està preparat per inserir imatges, ni taules, ni res de res. Només escriure. Et deixa canviar la mida de la lletra i un poc el seu estil, però no gaire cosa més. I és que per només escriure, ja n'hi ha més que suficient.
Ah! Una altra cosa interessant és que té diferents temes musicals relaxants que van sonant mentre escrius. A més, també es pot fer que quan es pitji una tecla del teclat faci uns sons determinats. Tant una cosa com l'altra es poden treure, però la veritat és que ambienten força.
L'únic detall negatiu és que només està per a la plataforma Mac, pel que els companys de Linux i Windows de moment no en podran gaudir.

Lloc | OmmWriter

Etiquetas: ,

Problema amb la compartició de la web en Mac OSX 10.6


Avui m'he trobat que necessitava posar en marxa el servidor web que Snow Leopard porta de sèrie. Per a fer-ho he anat a Panel de Control > Compartir > Compartir Web.



La meva sorpresa ha estat quan he vist que el link que permet que pugui deixar els documents per què tercers els puguin veure no funcionava donant un error 403 - Forbidden.



Googglejant un poc i en els fòrums d'Apple he vist que no era l'únic al que això li havia passat. Per sort la solució és senzilla (visca el software lliure!!).



El servidor web que porta Mac OSX 10.6 és l'Apache 2. Sembla que quan s'activa la compartició de web, el sistema s'oblida de crear un parell d'ítems que són necessaris per què funcioni correctament en servidor.



Veiem com ho podem resoldre:


  • A la carpeta arrel del nostre usuari, crearem (perquè segurament no la tenim) una carpeta que s'anomeni Sites. Veureu que només crear-la el sistema ja li assigna una icona de carpeta especial.

  • Obrim TextEdit (o qualsevol altre programa que escrigui text pla) i allí entrem el següent:

    <Directory "/Users/username/Sites/">

    Options Indexes MultiViews
    AllowOverride None
    Order allow,deny
    Allow from all

    </Directory>

    on username serà el vostre nom d'usuari. Guardem aquest fitxer amb el nom username.conf a la vostra carpeta d'inici.

  • Ara toca obrir el terminal (cmd+space per obrir Spotlight i allí piquem Terminal).

  • Si hem seguit les instruccions, fent ls -l hauríem de veure el fitxer que hem acabat de crear. Li haurem de canviar el propietari per què funcioni correctament. Per fer-ho cal fer, important, com a root, sudo chown root:wheel username.conf

  • Un cop fet executarem sudo mv username.conf etc/apache2/users




Si tot ha anat bé, parem (si no estava parat) el servei de compartició web i el tornem a arrencar. Aquest cop, clicant sobre la nostra adreça personal hauria de sortir una pàgina amb un índex de contingut buit.



En aquest post, allà on username apareix ha de ser canviat pel nom de l'usuari Mac. Tot el que apareix amb aquest tipus de lletra ha de ser picat en el Terminal.

Etiquetas: , ,


Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està sota una Llicència de Creative Commons.